Alergie Alergie

Nadměrné očkování může přispívat k nárůstu alergií

Alergie se stávají v posledních letech pro lidstvo téměř epidemií. Dokážeme se vlastně alergiím bránit? Základem...

Obličej ženy

Proč nám některé potraviny nedělají dobře?

Požití malého množství některých potravin může u citlivějších jedinců vyvolat velmi silnou reakci, zatímco...

Vařič s ohněm

Jak ovlivní zpracování potravin alergicitu?

Alergeny za pomoci svých částí – epitopů – dokážou spustit alergickou reakci. Jakými procesy se s nimi lze...

Lžička jogurtu s jahodou

Intoleranci i alergii na mléko lze „obejít“ alternativami

Protože ani převaření mléka nemusí vždy odstranit alergeny, musí jej mnohdy citliví jedinci oželet. Přesto však...

Vejce

Na alergeny živočišného původu mnohdy platí tepelná úprava

Vejce, ryby, maso nebo želatina mohou vyvolávat alergie. U kterých z těchto výrobků lze alergeny odstranit...

Ryby

Když z ryb oteče jazyk

Příliš se o tom neví, ale lidé alergičtí na ryby nejsou vzácní – a jsou vlastně permanentně v ohrožení...

Děti na louce pampelišek

K růstu počtu alergií může přispět i nadměrné očkování

Lidstvo v současnosti zažívá epidemii šíření alergií. Jak jí lze preventivně zabránit? Řešením může být...

Alergie

Alergii na pyly neprovází pouze smrkání

Celoroční výskyt alergické rýmy dokáže významně ovlivnit náš běžný život. Její léčba by měla začít co možná nejdříve....

Dítě

Při léčbě dětského ekzému napomůže testovací dieta

Dětský ekzém alergického původu je chronické onemocnění, které se projevuje již od kojeneckého věku. Výsledky léčby...

Alergie na mléko

K příznakům potravinové alergie patří i chudokrevnost

Alergie na potraviny trápí děti už od raného věku. Výsledkem požití alergizujícího pokrmu je zánětlivá reakce na...

Alergie

Zkříženou alergii může spustit i kombinace roztočů s korýši

Až 50 % pacientů s alergií trpí takzvanou zkříženou reakcí. Ta se tvoří mezi potravinou a vdechovaným...

oříšky a sušené ovoce

Závažnost potravinových alergií

Jako alergie je označována nepřiměřená reakce imunitního systému na některou složku prostředí zprostředkovaná...

nákupní košík

Jak nakupovat s potravinovou alergií

Potravinová alergie je nepříjemné nevyléčitelné onemocnění, jehož výskyt v populaci neustále stoupá. Jak tedy...

Chléb

Oves pro celiaky. Ano či ne?

Společností je všeobecně vnímáno, že oves patří mezi zakázané obiloviny pro pacienty trpící celiakií (nesnášenlivostí...

Aktuality 3. ročník konference FOOD21

Dne 8.dubna se v Praze (hotel Grandior) bude konat 3. ročník konference Food 21.

Online kurz Hubnutí na míru se STOBem

Iva Málková  vytvořila se svými spolupracovníky on-line kurz, který se zabývá psychologií hubnutí,  kde je shromážděno 30leté knowhow STOBu. Kurz je plánován zhruba na tři měsíce, ale uživatelé kurzu  se k němu  budou jistě vracet i v budoucnu. Hlídání váhy je celoživotní kontrola a v tomto komplexním přístupu k hubnutí budete nacházet stále další a další pomocníky pro nově vznikající problémy.

Konference Dětská výživa a obezita v teorii a praxi 2016

Konference pořádaná Společností pro výživu se bude konat 2. 12. 2016 v Praze.