Bílkoviny, sacharidy, tuky Bílkoviny, sacharidy, tuky

Cukr

Sladký jako cukr je jeho hodnotný odpad - melasa

Bílý cukr neboli sacharóza, je jako nejužívanější sladidlo dostupný v různých formách – od moučkového až po...

Med

Podvodníci med ředí nebo přibarvují

Cena nebo zcukernatění. To jsou souvislosti, které se při výběru medu často zmiňují. Je však krystalizace opravdu...

Med

Lipový med od pohankového rozeznáme

Med lze označit jako cenné sladidlo, které se běžně používalo zejména v dřívějších dobách. Jaké druhy medů známe...

Obilí

Obilí patří nejen do piva, ale i do čaje

Se slovem sladidlo si obvykle spojíme bílý nebo třtinový cukr, případně med. Existují ale další přírodní látky, které...

Chleba s máslem

Tuky (lipidy)

Tuky jsou pro lidský organismus nesmírně důležité – tvoří zásobu energie, slouží jako ochrana a tepelná izolace,...

Ovocný salát se sýrem

I potřebné cukry je třeba užívat s mírou

Významnými cukry, které konzumujeme, jsou i glukóza a fruktóza. Který je pro naše tělo nezbytný a který...

Bílkoviny

Bílkoviny (proteiny)

Proteiny čili bílkoviny slouží především jako stavební materiál našeho těla. Jsou také součástí některých hormonů,...

Sacharidy

Sacharidy (glycidy)

Při zmínce o sacharidech se nám většinou vybaví kostka cukru nebo sladká chuť. Jde o správnou úvahu, kterou...

Aktuality 3. ročník konference FOOD21

Dne 8.dubna se v Praze (hotel Grandior) bude konat 3. ročník konference Food 21.

Online kurz Hubnutí na míru se STOBem

Iva Málková  vytvořila se svými spolupracovníky on-line kurz, který se zabývá psychologií hubnutí,  kde je shromážděno 30leté knowhow STOBu. Kurz je plánován zhruba na tři měsíce, ale uživatelé kurzu  se k němu  budou jistě vracet i v budoucnu. Hlídání váhy je celoživotní kontrola a v tomto komplexním přístupu k hubnutí budete nacházet stále další a další pomocníky pro nově vznikající problémy.

Konference Dětská výživa a obezita v teorii a praxi 2016

Konference pořádaná Společností pro výživu se bude konat 2. 12. 2016 v Praze.