Maso a ryby Maso a ryby

Ryba na talíři

Umíte nakoupit dobrou rybu?

Ryby jsou zdravé a tím i ceněné v našem jídelníčku. Aby v nich zůstaly zachovány cenné látky, je...

Maso syrové

Jak zachovat maso kvalitní?

Maso je jedním ze základních zdrojů bílkovin ve výživě člověka. Z červených mas se v naší zemi tradičně...

chobotnice

Chobotnice? Nebojte se jí, pochutnáte si velice!

Chobotnice se řadí mezi plody moře a ne každý je má rád. Pokud však k „mořským potvorám“ nemáte vyloženě...

Steak z tuňáka

Ryba, která nám chutná po celý rok

Na pultech obchodů nacházíme různé druhy ryb. Máme-li dostatečný přehled a znalosti o rybách dostupných na...

Lebka skotu

Párky z rozemletých kostí? Je to mýtus

Jednou ze surovin pro levné masné výrobky je tzv. separát, označovaný zkratkou SOM (strojně oddělené maso). Laická...

Maso syrové

I u masa musí být dohledatelný původ

Maso si dopřává velká část populace. Dokážeme ale rozlišit, kdy je maso masem a kdy jen masným výrobkem?

Ryby - losos

Nebraňte se jíst ryby

Rybí maso je velmi dobře stravitelné a dietní, obsahuje velké množství prospěšných látek, které mohou zabránit...

Ryby - kapři

Vyberte si rybu, která vám bude nejvíc chutnat

Na pultech obchodů najdete různé druhy ryb. Jak chutnají a jak je můžete upravovat?

Aktuality 3. ročník konference FOOD21

Dne 8.dubna se v Praze (hotel Grandior) bude konat 3. ročník konference Food 21.

Online kurz Hubnutí na míru se STOBem

Iva Málková  vytvořila se svými spolupracovníky on-line kurz, který se zabývá psychologií hubnutí,  kde je shromážděno 30leté knowhow STOBu. Kurz je plánován zhruba na tři měsíce, ale uživatelé kurzu  se k němu  budou jistě vracet i v budoucnu. Hlídání váhy je celoživotní kontrola a v tomto komplexním přístupu k hubnutí budete nacházet stále další a další pomocníky pro nově vznikající problémy.

Konference Dětská výživa a obezita v teorii a praxi 2016

Konference pořádaná Společností pro výživu se bude konat 2. 12. 2016 v Praze.