Věda a výzkum Věda a výzkum

Přípravy 2. ročníku největší konference o výživových trendech Food 21 jsou v plném proudu

V neděli 27. listopadu proběhne druhý ročník největší české konference zaměřené na současné trendy ve výživě - FOOD21....

Chtěli byste (nejen) studovat na Kanárech? Směle do toho.

Při myšlence na Kanárské ostrovy se většině z nás vybaví tmavě modrý Atlantik, písčité pláže a dovolená...

Paskalizace

Aplikace paskalizace v praxi

Jednou z technologií zpracování potravin je použití vysokého hydrostatického tlaku (High hydrostatic Pressure –...

Peníze ve zdravotnictví

Zdraví 2020 - Národní strategie ochrany a podpory zdraví

Program Zdraví 2020 si klade za úkol přispět k řešení zdravotních problémů 21. století, se kterými se Česká...

Partnerství webu Jíme hlavou a Vaříme zdravě

Rozhodli jsme se aktualizovat síť našich partnerů a s radostí vám představujeme našeho nového partnera, paní...

Warminsko - mazurska univerzita v Polsku

Potravinářství studujte i v Polsku

Uvažujete o studiu v Polsku? Pojďme se spolu podívat, co může tato dosud neobjevená země studentům nabídnout....

Stop

Strava ovlivňuje váš zdravotní stav

V poslední době si můžete na nakupovaných potravinách všimnout pojmů „zdravotní tvrzení“ či „výživové tvrzení“. Co...

Předpisy

Zavedením tvrzení spotřebitel jenom získal

Orientaci v informacích o zdravé výživě spotřebitelům usnadnila Evropská unie. Zavedla totiž systém...

Zelenina na talíři

Zdravotní a výživová tvrzení se doplňují

To, jestli potravina příznivě působí na vaše zdraví, se dozvíte ze zdravotních a výživových tvrzení například na...

Paskalizace

Jak funguje paskalizace

Paskalizace neboli zpracování potravin za použití vysokého tlaku (High hydrostatic pressure – HPP) je technika bez...

Paskalizace

Paskalizace a její účinky na potraviny

Paskalizace neboli použití vysokého tlaku (HPP – High Hydrostatic Pressure) se již běžně používá pro konzervaci řady...

Paskalizace

Paskalizace – mikrobiální inaktivace

Inaktivace efektem vysoké tlaku způsobuje zpracování v prodloužení trvanlivosti a zlepšení mikrobiální...

Paskalizace

Srovnání potravin před a po použití paskalizace

Paskalizace znamená zpracování potravin za použití vysokého tlaku (High hydrostatic pressure – HPP). Jak tento proces...

Zelenina

Na ZT se lze spolehnout při sestavování jídelníčku

Zdravotní tvrzení (ZT) schválená Evropskou unií jsou zcela ověřená a mohou velmi dobře posloužit při...

Byliny čerstvé

Bylinky pomáhají po staletí. Budou na seznamu zdravotních tvrzení?

Je mnoho zkušenostmi ověřených potravin, doplňků stravy nebo bylin, které mají pozitivní účinek na člověka. Jejich...

Food21

Konference Food 21 - výživové trendy 21. století

Konference FOOD21 přináší informace o výživových trendech a její 2. ročník se koná...

Logo Evolution

Víkend plný zdraví vypukne v březnu, Festival Evolution láká

Nepřeberné množství novinek, trendů a inspirace pro zdravé tělo i duši nabídne jarní Festival Evolution,...

Festival Evolution 2016 po roce opět v Praze!

Velké množství novinek, trendů a inspirace nabídne letošní dvanáctý ročník Festival Evolution, který proběhne ve...

Aktuality 3. ročník konference FOOD21

Dne 8.dubna se v Praze (hotel Grandior) bude konat 3. ročník konference Food 21.

Online kurz Hubnutí na míru se STOBem

Iva Málková  vytvořila se svými spolupracovníky on-line kurz, který se zabývá psychologií hubnutí,  kde je shromážděno 30leté knowhow STOBu. Kurz je plánován zhruba na tři měsíce, ale uživatelé kurzu  se k němu  budou jistě vracet i v budoucnu. Hlídání váhy je celoživotní kontrola a v tomto komplexním přístupu k hubnutí budete nacházet stále další a další pomocníky pro nově vznikající problémy.

Konference Dětská výživa a obezita v teorii a praxi 2016

Konference pořádaná Společností pro výživu se bude konat 2. 12. 2016 v Praze.