Vegetariánství Vegetariánství

Jezte jako Daniel Negreanu

Kulturistů, vrcholových sportovců a dalších lidí pracujících ve velkém fyzickém či psychickém vypětí přibývá....

Chlapec

Když je dítě vegetarián

Děti k vegetariánství nejčastěji přicházejí prostřednictvím svých rodičů nebo v rámci osobního přesvědčení...

luštěniny

Jak správně upravit luštěniny?

Luštěniny jsou zdrojem rostlinných bílkovin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny. Kromě prospěšných látek se...

sklizeň sóji kombajnem

Alternativní „masa“ ze sóji

Sója pro vegetariány představuje významnou potravinu – je zdrojem bílkovin. Z této olejniny se vyrábí řada...

Vejce

Náhradní zdroje bílkovin pro vegetariány

Jak je známo, vegetariáni nejedí maso, případně žádné potraviny živočišného původu, které jsou v naší běžné stravě...

Miska s moukou

Seitan – maso z pšenice nejen pro vegetariány

V přírodě se kromě sóji vyskytují další plodiny bohaté na bílkoviny, které slouží jako zdroj k výrobě...

Salát

Není vegetarián jako vegetarián

Vegetariáni nejedí maso, případně žádné potraviny živočišného původu. Právě proto si musí zvláště hlídat, aby...

Aktuality 3. ročník konference FOOD21

Dne 8.dubna se v Praze (hotel Grandior) bude konat 3. ročník konference Food 21.

Online kurz Hubnutí na míru se STOBem

Iva Málková  vytvořila se svými spolupracovníky on-line kurz, který se zabývá psychologií hubnutí,  kde je shromážděno 30leté knowhow STOBu. Kurz je plánován zhruba na tři měsíce, ale uživatelé kurzu  se k němu  budou jistě vracet i v budoucnu. Hlídání váhy je celoživotní kontrola a v tomto komplexním přístupu k hubnutí budete nacházet stále další a další pomocníky pro nově vznikající problémy.

Konference Dětská výživa a obezita v teorii a praxi 2016

Konference pořádaná Společností pro výživu se bude konat 2. 12. 2016 v Praze.