Vláknina Vláknina

zdroj inulinu

Inulin - přírodní rozpustná vláknina

Inulin je rostlinný polysacharid, který byl poprvé izolován v roce 1804 z Omanu pravého. Inulin přispívá ke...

Pečivo

Jaké potraviny jsou nejlepšími zdroji vlákniny?

Vláknina je důležitou součástí naší stravy, je pro tělo velmi prospěšná. Přesto její podíl v přijímané potravě...

Bc. Kateřina Kočvarová

Kuličky

Vláknina jako aditivum

Vláknina, obecný název skupiny pro člověka nestravitelných polysacharidů, se využívá nejen pro přímou konzumaci ale...

Bc. Kateřina Kočvarová
Chlebíček

Co může způsobit nedostatek nebo nadbytek vlákniny?

Při nedostatku vlákniny našemu tělu hrozí jistá zdravotní rizika, která však mohou nastat i při jejím nadbytku....

Bc. Kateřina Kočvarová

Cereálie v misce

Vlákninu nestrávíme, ale potřebujeme ji

Vláknina ve výživě člověka neznamená žádný (nebo zanedbatelný) přísun energie, vitamínů nebo minerálních látek. Naše...

Aktuality 3. ročník konference FOOD21

Dne 8.dubna se v Praze (hotel Grandior) bude konat 3. ročník konference Food 21.

Online kurz Hubnutí na míru se STOBem

Iva Málková  vytvořila se svými spolupracovníky on-line kurz, který se zabývá psychologií hubnutí,  kde je shromážděno 30leté knowhow STOBu. Kurz je plánován zhruba na tři měsíce, ale uživatelé kurzu  se k němu  budou jistě vracet i v budoucnu. Hlídání váhy je celoživotní kontrola a v tomto komplexním přístupu k hubnutí budete nacházet stále další a další pomocníky pro nově vznikající problémy.

Konference Dětská výživa a obezita v teorii a praxi 2016

Konference pořádaná Společností pro výživu se bude konat 2. 12. 2016 v Praze.