Zeleninový mišmaš s fazolemi

Zeleninový mišmaš s fazolemi
Kategorie: Luštěniny Zelenina
Popis:

Když máte doma plno zeleniny a nevíte, co s ní.

Počet porcí: 0
Doba přípravy (minuty): 40
Obtížnost: 2
Hodnocení: Hodnocení: 0
Hodnotících: 0
Pro ohodnocení tohoto receptu se musíte přihlásit

Ingredience:

Název Poznámka Množství Jednotka
fazole v syrovém stavu 200 g
špek nebo slanina 30 g
cibule větší kus 1 ks
rajčata střední velikost 4 ks
paprika červená 1 ks
zelená cuketa 1 ks
žlutá cuketa 2 ks
olivy 15 ks
rajský protlak nebo kečup 4 lžíce
kari 3 špetka
sůl 2 špetka
petrželka kudrnka na dozdobení 0

Postup:

1. Fazole (vámi vybraný druh) necháme alespoň 6 hodin namáčet. Více o úpravě luštěnin zde. Fazole poté uvaříme.

2. Na pánvi rozehřejeme špek s cibulí. Cibuli necháme restovat dozlatova.

3. Poté přidáme nakrájenou papriku, rajčata, žlutou a zelenou cuketu, olivy a petželku kudrnku a chvíli zprudka restujeme.

4. Osolíme, přidáme rajský protlak, kari a dusíme pod pokličkou na mírném plameni přibližně 15 minut.

5. Do pánve přisypeme uvařené fazole a necháme 5 minut zlehka "probublat".

 

Napište si svůj recept

Máte tip na nějakou zdravou pochoutku a chcete se podělit o recept s ostatními? Zaregistrujte se a přes svůj profil pod odkazem "moje recepty" nebo přes stránku se zdravými recepty vložte svůj vlastní recept.

Za zveřejněné recepty se vám načítají body a ty se ještě budou hodit.