Houbová smaženice

Houbová smaženice
Kategorie: Houby
Popis:

Tradiční pokrm pro úspěšné houbaře.

Počet porcí: 4
Doba přípravy (minuty): 25
Obtížnost: 1
Hodnocení: Hodnocení: 0
Hodnotících: 0
Pro ohodnocení tohoto receptu se musíte přihlásit

Ingredience:

Název Poznámka Množství Jednotka
jedlé druhy hub 0
cibule 1 ks
vejce 4 ks
máslo 20 g
sůl 2 špetka
kmín 2 špetka

Postup:

1. Nasbírané houby důkladně očistíme, nakrájíme na kousky a ve velkém cedníku propereme pod studenou tekoucí vodou. Vyhýbáme se červavým houbám a těm, u kterých si nejsme 100% jisti, o jaký druh houby se jedná.

2. Na pánvi roztavíme máslo a přidáme nadrobno nakrájednou cibuli. Čekáme, dokud nám cibulka nezezlátne.

3. Přidáme houby, zprudka několik minut restujeme a poté přibližně 10 minut dusíme.

4. Osolíme, přidáme kmín (nejlépe český, který intenzivně voní).

5. Přidáme vejce (není povinné) a dalších 5 minut na mírném plameni mícháme.

6. Smaženici podáváme se zeleninou anebo pečivem.

Tip: Více o houbách se dozvíte zde. Nezapomínejte, že smaženice je poměrně těžké jídlo, proto ji stačí jíst jako samostatné jídlo bez kombinace přílohy nebo dalšího chodu.

Napište si svůj recept

Máte tip na nějakou zdravou pochoutku a chcete se podělit o recept s ostatními? Zaregistrujte se a přes svůj profil pod odkazem "moje recepty" nebo přes stránku se zdravými recepty vložte svůj vlastní recept.

Za zveřejněné recepty se vám načítají body a ty se ještě budou hodit.